sunnuntai 12. elokuuta 2012

Tottelevaisuutta ja agilitya :)

Tänään kävimme koirien kanssa kentällä harjoittelemassa vähän kontaktia ja tottelevaisuutta Saarijärven Käyttökoirien yhteistreeneissä. Sufan kanssa harjoittelin kontaktia, seuraamista ja istumista/maahan menoa. Seuratessa Sufa kuulemma katsoo väärään suuntaan (katsoo ulospäin ku pitäs katsoa eteen tai minuun päin) mutta eipä me mihinkään tokokisoihin tähdätä, kunhan se siinä jossain vierellä tulee :D Sanalliset käskyt on Sufalta kanssa hukassa, seuraa paljon enemmän kehonkieltä, minkä takia se ei ymmärrä mennä pelkästä "istu" käskystä istumaan. Mutta kyllä se siitä, pitää häivyttää kehonkielen avut pikkuhiljaa pois :)

Speden kanssa harjoittelin kontaktia ja temppuja, jotta se ei välittäisi muista koirista vaan keskittyisi minuun. Yllättävän hyvin se nyt käyttäytyi, välillä haukku, mutta muuten oli nätisti :)

Lopuksi käytiin vielä agilityhallilla vetämässä rallia. Ensiksi otin Speden ja sen kanssa menin hallilla valmiina ollutta rataa nyt väärinpäin, kun viimeksi menin sitä sen kanssa oikeinpäin. Olikin haastetta ku piti miettiä miten se menee väärinpäin ja miettiä kaikki ohjaukset uudestaan :) Pari hankalaa kohtaa oli, mutta niistä selvittiin joten kuten. Spede on nyt tajunnut kepitkin paremmin kuin ennen, se menee keppejä edellä ja mää saan jäädä vähän jälkeenki ja se silti jatkaa ne loppuun, hyvä Spede! :D Spede ei kyllä millään halunnut lähteä hallista, ku päätin lopettaa sen kanssa, on se vaan niin innokas tuota hommaa tekemään :)

Sitten otin Sufan, sen kanssa en mennyt samaa rataa vaan tein omanlaisia ratoja, jotka koostuivat pelkästään suoraan juoksemisesta, ei tarvinnut siis miettiä mitään ihme ohjauksia ja hidastuksia. Tarkoituksena oli tässä harjoituksessa saada Sufaan vähän vauhtia ja opettaa sille kauko-ohjausta, kun se ei osaa mennä esim. edessä olevaa hyppyä, jollen minä kehonkielellä näytä sille sitä. Verrataan Spedeen, jolle ei tarvitse kuin sanoa esteen nimi, niin se suorittaa sen. Eli Sufa ei vielä ole ihan hiffannut, mikä sana tarkoittaa mitäkin estettä, lähinnä se vaan kahtoo minne juoksen ja menee osoittamani esteen. Samalla harjoittelimme eteenkäskyä, kun sitäkään Sufa ei vielä hallitse. Harjoittelimme niin, että jätin kuppiin nameja radan loppuun ja menimme Sufan kanssa alkuun. Sitten lähdin suorittamaan rataa joka koostui peräkkäisistä esteistä hallin päästä päähän (rengas, aita, muuri, pituus, putki ja aita). Kun Sufa sujahti putkeen, huusin sille "hyppy" ja "eteen". Ekan kerran se vähän kääntyi katsomaan missä menen, mut sitten se muisti namit aidan takana ja hyppäsi niiden luokse. Otin vielä uudestaan saman harjoituksen, ja se meni paljon paremmin, kun Sufa oli päässyt jutun juonesta kiinni :)

Sitten otin Sufan kanssa lelun avulla keinua, koska se tahtoo vähän hidastella siinä. Ohjasin sen lelun kanssa ensin aidan yli, jotta saatiin siitä vähän vauhtia, ja sitten keinulle. Kun se juoksi punaiselle alueelle suoraan sanoin "hyvä" ja kun keinu rämähti maahan heitin lelun Sufalle. Teimme harjoituksen muutaman kerran, Sufa juoksi joka kerralla epäilemättä keinun päähän asti kontaktille! :) Sitten otin vielä vähän keppejä ja sen jälkeen lopetin, jotta koira ei kyllästy, mutta sille kuitenkin jää into, että tehdään lisää. Kyllä siitä vielä kelpo agikiituri tulee <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti